Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Először megpároljuk a rizst. Amíg fő, a felaprított hagymát olajon üvegesre dinszteljük. A paprikát csíkokra vágjuk, majd a hagymához adva fedő alatt pároljuk tovább.
Amikor megpuhult, beletesszük a négyfelé vágott paradicsomokat.
Addig főzzük, amíg a paradicsom szétesik, majd
fedő nélkül zsírjára sütjük.
Ezután folyó víz alatt megmossuk a gombát, és kisebb
kockákra vágjuk. Amikor a zöldség zsírjára sült, belerakjuk a gombát, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
Ráöntünk 1 dl vizet, és jól összekeverve fedő alatt addig
pároljuk, amíg megpuhul. Ekkor a párolt rizshez adjuk, villával alaposan összekeverjük, és alacsony lángon, puhára fözzük,
.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ez egy nagyon egyszerű étel, lehet egytálétel de lehet köret is.
Csak arra kell figyelni fözés közben,hogy maradjon szaftos a rizs.
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
ibolya58
2012.01.28 14:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
felaprított hagymát, paprikát csíkokra, hagymához adva, négyfelé vágott, paradicsom szétesik, zöldség zsírjára, párolt rizshez, nagyon egyszerű, pirospaprikával, paradicsomokat, összekeverjük, pirospaprika, összekeverve, megpároljuk, felaprított, beletesszük, dinszteljük, belerakjuk, egytálétel, gombásrizs, paradicsom, megszórjuk, paradicsom, borsozzuk, hagymához, megpuhult, megmossuk, Ráöntünk, pároljuk, négyfelé, kockákra, zsírjára, szétesik, zsírjára, bors, olaj, pirospaprika, gomba, paradicsom, paprika, rizs, kapor,
|
|
|
|
|